Πως να κατασκευάσετε τις πιο όμορφες πάνινες κούκλες

Θεωρώ τα χόμπι απολύτως απαραίτητα στην ζωή μας! Μας βοηθάνε να περνάμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας, να χαλαρώνουμε, να γεμίζουμε τις μπαταρίες.
Θα πρότεινα λοιπόν σε όσες και όσους δεν έχετε ακόμα κάποιο χόμπι, να δοκιμάσετε, χωρίς απολύτως κανένα δισταγμό, να αποκτήσετε ένα. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σας. Το χόμπι είναι χρόνος που αφιερώνετε αποκλειστικά στον εαυτό σας. Μία πολυτέλεια που όμως του αξίζει! Γι αυτό θα έλεγα τολμήστε το!
Αν ψάχνετε για μία ιδέα, με τι να ασχοληθείτε, προσωπικά θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ασχοληθείτε με τις πάνινες κούκλες.
Η κατασκευή της πάνινης κούκλας έχει πολλά θετικά στοιχεία. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ασχολίες δεν χρειάζεται τουλάχιστον στο ξεκίνημα να κάνετε κάποια σοβαρή τουλάχιστον δαπάνη.
Τι θα σας χρειαστεί στο ξεκίνημα;
Μία παλιά κλαρωτή φούστα με ένα χαρούμενο μοτίβο για τα ρουχαλάκια της κούκλας.
Ένα παλιό αντρικό φανελάκι για το σωματάκι.
Ένα παλιό μαξιλάρι για το γέμισμα.
Κάποιες σπασμένες ξυλομπογιές.
Κάποια ξεραμένα σωληνάρια.
Σπαγκάκια, δαντελίτσες και διάφορα κουμπάκια σκόρπια.
Βελόνα και κλωστή…
Αυτά είναι όλα κι όλα όσα μας χρειάζονται!
Αν ψάξουμε στα συρτάρια της ντουλάπας και του γραφείου μας θα τα βρούμε όλα όσα μας χρειάζονται. Κι έτσι θα ξεκινήσετε το χόμπι σας όσο πιο οικονομικά γίνεται με ελάχιστα έξοδα.
Στην αρχή δεν θα σας συστήναμε να αγοράσετε κανένα απολύτως εργαλείο. Προς το παρόν βολευτείτε με ότι έχετε στην διάθεσή σας. Δεν χρειάζεται προς το παρόν να προμηθευτείτε ειδικά επαγγελματικά κοπτικά εργαλεία, την πλάκα κοπής, μηχανή κλπ. Πρόκειται για εξεζητημένα εργαλεία που κοστίζουν αρκετά χρήματα και δεν θα σας χρειαστούν με το «καλημέρα». Μπορείτε να τα προμηθευτείτε σταδιακά, σιγά-σιγά. Όσο εξελίσσεστε θα βελτιώνεστε και οι κούκλες σας θα γίνονται όλο και πιο όμορφες. Παράλληλα θα αυξάνονται και οι απαιτήσεις σας. Εσείς θα κρίνετε πότε θα είναι το κατάλληλο timing για να αρχίσετε να εξοπλίζεστε.
Για τον εξοπλισμό που πρέπει σταδιακά να αποκτήσετε θα σας μιλήσω λοιπόν αργότερα σε επόμενο άρθρο.
Αφού λοιπόν παρακολουθήσετε άλλη μια φορά το βιντεάκι που έφτιαξα για τις πάνινες κούκλες δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε.
Πρώτα-πρώτα θα πρέπει μέσα στο σπίτι να αποκτήσετε τον δικό σας απολύτως προσωπικό χώρο. Δεν πειράζει αν δεν είναι μεγάλος και δεν αισθάνεστε τόσο όσο θα θέλατε ευρύχωρα. Απλά θα πρέπει να είναι ο δικός σας χώρος. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε. Θα μπορείτε έτσι να αφήνετε την εργασία σας στο σημείο που την φτάνετε και να αποφεύγετε κάθε φορά που θα τελειώνετε να τα μαζεύετε όλα. Το «στίσε-ξεστήσε» θα σας κουράσει, σταδιακά θα σας αποθαρρύνει και θα σας οδηγήσει στο να τα παρατήσετε.

Όλα λοιπόν έχουν το νόημά τους και γι αυτό στο εκπαιδευτικό βιντεάκι ξεκινώ δίνοντας έμφαση στον χώρο εργασίας.

Ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι αρκετός ώστε να τοποθετήσετε ένα μικρό έστω γραφειάκι. Αν δεν έχετε διαθέσιμο γραφείο και δεν μπορείτε να το προμηθευτείτε άμεσα τότε το τραπέζι της κουζίνας θα βοηθήσει ουσιαστικά να ξεκινήσετε. Μοναχά θα πρέπει να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην σκορπάτε βελόνες, και καρφίτσες και να μην αφήνετε εκτεθειμένα ψαλίδια. Ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά φροντίστε να μην είναι αφήνετε εκτεθειμένα αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδια και κόφτες) ή μικροαντικείμενα όπως ας πούμε μικρά κουμπάκια που μπορεί να βάλουν στο στοματάκι τους και να τα καταπιούν.
TRICOLORE Art: Confection de poupees en chiffon part 1Όσον αφορά τις διαστάσεις , αν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο γραφείο, η επιφάνειά του θα πρέπει να είναι τόση ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε επάνω μία ραπτομηχανή, μία διαγραμμισμένη πλάκα κοπής (αν πάρετε μια σαν την δική μου που είναι από τις πλέον κατάλληλες θα υπολογίσετε επιπλέον 94cm Χ 64cm που είναι οι διαστάσεις της πλάκας. Οι φορητές ραπτομηχανές έχουν μικρές διαστάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 40 και 45 εκατοστά φάρδος.
Κοντά στον χώρο εργασίας σας θα πρέπει να υπάρχει πρίζα ρεύματος.
Εφόσον λοιπόν εξασφαλίσατε την δική σας «γωνίτσα» και την τακτοποιήσατε, ήρθε η ώρα κατεβάσετε και να τυπώσετε το πατρόν που σας δίνω σε μορφή
pdf. Προσοχή μην κάνετε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα! Για να το αποθηκεύσετε σωστά θα πρέπει να πατήσετε εδω.

Αν δεν έχετε εκτυπωτή τότε βάλτε το αρχείο σε ένα στικάκι και ζητήστε να σας το εκτυπώσουν στο οποιοδήποτε κατάστημα με φωτοτυπίες. Πριν φύγετε από το κατάστημα μην ξεχάσετε να αγοράσετε:

ένα στυλό που να σβήνει,
ένα μολύβι,
μία γόμα και
καμιά δύο κόλες για πατρόν

Στο επόμενο άρθρο θα σας μιλήσω για το πατρόν, το ράψιμο και το γέμισμα του κορμού.

TRICOLORE Art Point Rights

One comment

  1. Τι ομορφες κουκλες!!!